Smidts Forandringsterapi

Hvorfor overspiser jeg?

Overspisning kan opstå af forskellige årsager. Nedenfor vil jeg komme med et par eksempler, som kan være skyld i at du overspiser.

1. Overspisning kan eksempelvis opstå fordi, du som barn har lært at du skal spise op, også selv om du mærker at du er mæt.
Når en voksen så anerkender dig fordi du er “dygtig” til at spise op, og du har gjort det et antal gange, begynder underbevidstheden at forbinde anerkendelse og det at spise op, og så opstår overspisningen.
Det bliver til en vane, at spise for meget. Og når du i voksenlivet, ubevidst mangler anerkendelse, spiser du, fordi det giver en god følelse.

2. Eller, tidligere i dit liv, har du måske lært, at når noget er svært eller gør ondt, så kan du trøste dig lidt med dejlig mad. Det dulmer følelsen lige nu og her. Fremover, når noget er svært eller gør ondt, så gør du bare det samme, igen og igen fordi det virker på at dulme følelsen for et øjeblik.

3. Kedsomhed kan være en anden grund til at overspise. Men hvad handler kedsomheden i bund og grund om? Hvad er det for en følelse, kedsomheden giver dig.

Der kan være rigtig mange årsager til at du overspiser.
Men én ting er helt sikkert, der ligger en følelse bag.  For at bryde mønsteret, skal du ind og finde den følelse, og have ændret strategien, i forhold til den vane, overspisningen er blevet til.

Er du klar til at opleve positiv forandring?

Marianne Smidt