Smidts Forandringsterapi

Sukkerafhængighed eller overspisning

Ved både sukkerafhængighed og overspisning, er det en følelse vi spiser på.
– Forstået på den måde, at vi spiser for at dulme en følelse.

Det er ganske ubevidst at vi dulmer en følelse. Og vi kender nok alle sammen den følelse af ro der opstår når vi spiser et stort stykke chokolade, eller et stort stykke kage.

Men vi kender nok også alle sammen den følelse, der opstår bagefter. Altså ”Hvorfor kunne jeg ikke nøjes med et lille stykke?!”, eller “Var det nu også nødvendigt at spise det her…”.

Vi skælder os selv ud, og får det dårligt over det.

 

Men hvad er det så for en følelse?

Jo, det er typisk en følelse som er opstået tidligere i dit liv, en oplevelse som har være ubehagelig for dig, ofte en oplevelse, som du har fortrængt.

Det kan f.eks. være, at du har siddet og spist mad med familien, der er hældt en portion op til dig, – en alt for stor portion. Men du får af vide at du skal spise op, ellers får du ikke dessert. Du bliver rost for spise op, og bliver belønnet med dessert.

Her opstår en følelse af, at når du spiser op er det godt, og du bliver belønnet.

Du har i denne situation, ikke fået lov at mærke efter i dig selv, om du var mæt eller ej, og det kan få dig til at overspise senere i livet.

– Der er mange andre påvirkninger, som kan give samme følelse men dem vil jeg ikke komme ind på i denne omgang. Men nu kan du tænke lidt over, hvad det er for en følelse du spiser på…….

 

Om sukker ved vi, at det er smertedæmpende, og allerede som spædbarn kan du have fået tilbudt sukkervand, hvis du har skreget meget, pga eks kolik mavepine.

Her forbindes sukker og smerte, og derfor kan det være årsagen til sukkerafhængighed. Her dulmer du så også det der kunne væres svært psykisk med sukker.

 

Som jeg startede med at sige, så handler alle vores uhensigtsmæssige adfærdsmønstre om en tidligere oplevelse, hvor der er opstået en følelse som kroppen husker.

Denne følelse, kan man ved hjælp af NLP og Hypnoterapi bearbejde.

 

Hvis du er klar til at give slip på din sukkerafhængighed eller overspisning, så tøv ikke med at kontakte mig, på +45 4026 4020 eller via kontaktformularen nederst på denne side.

Mvh

 

Marianne Smidt

Logo blomst Smidts Forandringsterapi